maandag 19 december 2011

Productie Nissan LEAF naar 40.000 stuks in 2012



Nissan verwacht in 2012 de productie van de LEAF te verhogen tot 40.000 stuks. Executive Vice-President Andy Palmer meldt deze voorspelling in de Financial Times. Het afgelopen jaar verkochten de Japanners volgens Palmer 20.000 Nissans LEAF.

Resultaten 
De productie van de Nissan LEAF kwam in 2011 matig op gang. Reden was de gebrekkige aanvoer van onderdelen en componenten door de ramp in Japan. Maar ook de terughoudende houding van de consument speelt een rol. 


Palmer: "De resultaten lopen iets achter op de verwachtingen. Maar voor 2012 hebben we genoeg bestellingen, waardoor we de productie kunnen verhogen tot veertigduizend stuks. We bieden de LEAF volgend jaar aan in meer Europese landen en in een groeiend aantal Staten in de VS." Nissan heeft ook plannen de auto te gaan bouwen in Smyrna in Tennessee (VS) en in Sunderland in Engeland vanaf 2013.


Marktleider 
Nissan blijft voorlopig marktleider in het segment elektrische auto's. General Motors (GM) verkocht dit jaar zesduizend Volts, in plaats van de geplande tienduizend stuks. Onder meer als gevolg van het onderzoek naar de veiligheid van de accu. Volgend jaar verhogen de Amerikanen naar eigen zeggen de productie tot zestigduizend.


Bron: Zer auto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten