maandag 9 januari 2012

80 nieuwe snelladers in 2012

The New Motion bouwt in 2012 samen met Alliander 80 snelladers in Nederland. Allainader neemt, samen met Entrepeneurs Fund, ook een deel van de aandelen van The New Motion over en wordt dus mede-eigenaar van het Amsterdamse bedrijf dat zich bezighoudt met elektrisch rijden.

De 80 snelladers komen op zogenaamde a-locaties aan snelwegen, bij wegrestaurants en op verzorgingsplaatsen. Elektrisch rijders hoeven zich tijdens het opladen niet te vervelen belooft The New Motion. Er komt gratis draadloos internet. Voor de uitrol van het netwerk van snelladers werkt The New Motion samen met Nissan, BP, McDonald's en ook Alliander.
Elektriciteitsnet

Alliander beheert netwerken voor de elektriciteitsvoorziening. Het bedrijf wil met de nieuwe samenwerking de invloed van elektrisch vervoer op de elektriciteitsnetten testen. Door de verwachte ontwikkeling van elektrisch rijden is een verandering in energievoorziening en energiestromen noodzakelijk. De tests geven Alliander inzicht in waar en hoe de netten slimmer gebruikt moeten worden of moeten worden verzwaard om de hogere energiepieken aan te kunnen. The New Motion rekent voor de komende vijf jaar in Nederland op tienduizenden elektrische auto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten