dinsdag 24 januari 2012

Duurzaam delen mogelijk gemaakt door beheerders, Louis is de eerste...wie volgt?


Louis van den Heuvel is de commerciele drijvende kracht achter Zoem. En bovendien is hij de eerste die als beheerder van voertuigen van Zoem optreedt. Beheerder zijn betekent dat je het dagelijks gebruik van een voertuig ondersteunt. Dit beheren heeft meerdere aspecten: organisatorisch, sociaal, informatief.....

Zou jij ook beheerder kunnen worden? Ja natuurlijk!

Een van de zakelijke partners van Zoem is Wheels4All. Dat is de derde aanbieder van deelvervoer in Nederland, als je het aantal auto's bekijkt. Maar volgens de Consumentenbond is het de beste keus. Waarom? Omdat de kosten laag zijn. Dat kan alleen bereikt worden door de arbeidskosten laag te houden. Zoem heeft in navolging van die gedachte het fenomeen beheerders van Wheels4All overgenomen.

Wat doet een beheerder? Om te beginnen heeft zij (of hij) het genot van een elektrische deelauto voor de eigen deur, klaar voor eigen gebruik. Dat voertuig komt daar omdat een groep leden van Zoem in de buurt van die locatie woont. Binnen 2 minuten lopen willen ze graag in "hun" auto kunnen stappen. En die auto willen ze ook (redelijk) schoon aantreffen, en bovendien met een volle accu. Nieuwe leden willen informatie krijgen over de "do's and don't-s" van elektrisch rijden. Soms moet de auto even naar de garage voor een checkup.
Dat zijn de taken van de beheerder. Hij zorgt voor de auto en krijgt in ruil daarvoor een vergoeding. Niet in geld, want dat  zou de kilometerprijs voor alle leden opdrijven. De vergoeding wordt in natura gegeven, bijvoorbeeld in een aantal gratis kilometers per maand.

Naast het "zware" werk van onderhoud is er ook het leuke werk: praten met je buren over de auto, over mobiliteit, het milieu, de veranderingen die wij samen bewerkstelligen. Zo zorg je dat er voldoende gebruikers van "jouw" auto zich aansluiten bij Zoem. De sociale cohesie van je buurt gaat met sprongen vooruit. De Van Noremborghstraat is daar een prachtig voorbeeld van: meer dan tien leden van Zoem wonen in of vlak bij die straat.

Nieuwsgierig? Interesse? Woon je in 's-Hertogenbosch in (de buurt van) De Muntel of de Binnenstad? Neem contact op met Louis of Marc. We zijn benieuwd of jij al weet dat er in jouw straat meer mensen elektrisch willen delen. Jij zou beheerder kunnen worden......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten