zaterdag 7 januari 2012

iMove-concept: de Apple-auto voor 2020?

Auto-ontwerper Liviu Tudoran heeft zijn conceptcar iMove aan het publiek laten zien. De elektrische auto voor het jaar 2020 moet de Apple-filosofie uitstralen en tegelijkertijd het concept van de hedendaagse auto aanpassen.

Het design van Apple komt terug in het concept voor de iMove. 

De vormgeving van het dak lijkt bijvoorbeeld op een Apple-muis. Het dashboard is een groot touchscreen. In de auto kunnen drie personen zitten.
Apple en auto’s, dat mixt goed. Niet alleen zal menig autobezitter zijn iPod op zijn autoradio hebben aangesloten, maar een stapje verder kan ook. Zo lanceerde Brabus onlangs de SV12R iBusiness, een Mercedes S600 met Apple-interieur. Nog een stapje verder zou een complete Apple-auto zijn. Van deze iMove zijn nu schetsen opgedoken.

Uiteraard is de Apple-auto van de toekomst groen en voorzien van elektro-motoren. Hiernaast draait het natuurlijk allemaal om de hippe gadgets.

Het concept is gestyleerd naar de designtaal die Apple hanteert. Het dak doet sterk denken aan de Macintosh-muis. Op dit dak zitten receptoren, die zonlicht opvangen om zo het dashboard van stroom te voorzien. De buitenkant van het concept is bedekt met een materiaal dat het uiterlijk van de auto kan veranderen. Lekker ‘custom’ dus.

Ook al zijn het slechts schetsen en is het voorlopig nog toekomstmuziek, toch levert het een interessante vraag op: zit er brood in een hippe Apple-mobiel? Zou het merk zich tussen alle andere automerken kunnen wurmen, op de al overbezette automarkt om zo een stuk aandeel te kunnen verwerven? Een filmpje van de iMove is HIER te vinden.

bron: autoblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten