woensdag 29 februari 2012

Nissan Leaf gaat meerijden met Oranje Trophy

Nissan neemt deze zomer met de LEAF deel aan de Oranje Trophy, een 12.500 kilometer lange elektrische raly die eindigt bij de Olympische Spelen in Londen. Daarmee wil Nissan laten zien dat duurzame mobiliteit geen toekomstmuziek is, maar hedendaagse realiteit.


Nissan ziet in Oranje Trophy de ideale partner voor de promotie van elektrische mobiliteit. De LEAF wordt nu ook de eerste elektrische auto die een Europa doorkruisende monstertocht aflegt. Hiermee wil Nissan laten zien dat de LEAF niet alleen een ideale auto voor (middel)lange afstanden is, maar ook dat het de beschikking heeft over de juiste oplaadinfrastructuur voor de lange afstanden.

Op 14 juni vertrekt het oranje konvooi uit Amsterdam en reist de Oranje Trophy het Nederlands Elftal achterna tijdens het EK voetbal, waarbij Polen en Oekraïne op de routeplanning staan. Zoals we al eerder aangaven lijkt eht ons zeer ambitieus om de elektrische auto’s op te laden en/of rijdend te houden. Gaat Nissan er met een aggregaat achteraan? Dat zou neit erg milieuvriendelijk zijn.

Na het voetbaltoernooi voert de route via Moskou, Sint Petersburg en de Noordkaap naar Londen, waar het konvooi voor de opening van de Olympische Spelen aankomt.

bron: groen7.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten