maandag 14 november 2011

DAG tweede auto, welkom deelauto!

Zoem vermindert de parkeerdruk! Onze nieuwe leden van de maand oktober gaan voortvarend te werk: maar liefst vier auto's zijn door toedoen van Zoem van de weg gegaan!

Op de foto staat de tweede auto van Maaike en Martijn, die 'm in gaan ruilen voor het gebruik van de Mitsubishi iMiev van Zoem. We zijn samen verantwoordelijk voor een aantal milieuvoordelen...




Als eerste is daar dus de vermindering van het aantal auto's in 's-Hertogenbosch. Het milieuvoordeel halen we doordat er voor die vier oude auto's niet vier auto's terugkomen, maar slechts eentje. De elektrische deelauto van Zoem. Dus hoeven er drie auto's minder gebouwd te worden, ergens op de wereld. Dat scheelt in het verbruik van grondstoffen en is dus goed voor het behoud van Moeder Aarde. En er worden drie auto's minder naar Nederland getransporteerd, dus minder zeeschepen die op stookolie lopen, dat zijn de ergste vervuilers ter aarde.

Verder is er de vermindering van de uitstoot in de stad zelf. Een elektrische auto heeft helemaal geen uitstoot. Dus geen fijnstof, geen CO2, geen stank.

En er is minder lawaai. Een elektrische auto is zeer stil. Er wordt nu nagedacht over welk geluid ze nog wel moeten maken om de verkeersveiligheid te dienen, maar er is geen motorgeraas meer.

Dank je wel, Maaike en Martijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten