zaterdag 26 november 2011

Zoem feliciteert partner Heijmans Vastgoed met architectuurprijs



Zoem heeft een aantal partners, die zich nadrukkelijk herkennen in de duurzame doelstellingen van elektrisch deelvervoer. Een van onze partners is Heijmans Vastgoed; een voor de hand liggende verbinding, want een van de kernwaarden van dit grote Bossche bedrijf is: Duurzaamheid.

Heijmans heeft de Gouden Piramide 2011 gewonnen voor het ontwerp van Het Funen, een nieuwbouwwijk in Amsterdam. Aan die prijs is een geldbedrag van € 50.000,00 verbonden, dat door Heijmans prompt wordt besteed aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van duurzame en sociale gebiedsontwikkelingen in de stad.

Het Funen heeft de prestigieuze Gouden Piramide 2011 gewonnen. De prijs is uitgereikt op 26 november in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Het Funen, een nieuwe binnenstedelijke woonwijk op een voormalig haven- en overslagterrein in het centrum van Amsterdam, is een project van Heijmans Vastgoed en was een van de vijf genomineerden.

Meer informatie over Het Funen vindt je hier.

De jury heeft zich zeer positief uitgesproken over de manier waarop de opdrachtgever heeft vastgehouden aan de oorspronkelijke ambitie van het plan, ondanks de moeilijke omstandigheden. Deze omstandigheden waren onder meer de drukste spoorlijn van Nederland en de aangrenzende Czaar Peterbuurt, een buurt die nog in opkomst was.
Toch is men erin geslaagd om, beschermd door een doorlopende randbebouwing en een stedelijk park, een intiem en autovrij woongebied tot stand te brengen. Voor het centrum van Amsterdam een unieke woon- en leefomgeving. Het stedenbouwkundig plan, in combinatie met een weloverwogen landschapsontwerp, bood ruimte voor een opmerkelijke variatie in de bouwblokken, die door negen verschillende architecten zijn ontworpen. Door de complexiteit en het innovatieve karakter van de opgave werden zowel de vasthoudendheid als de plooibaarheid van de opdrachtgever flink op de proef gesteld.
Heijmans Vastgoed zal de prijs van 50.000 euro inzetten voor kennisontwikkeling en -deling op het gebied van duurzame en sociale gebiedsontwikkelingen in de stad. De focus ligt hierbij op het creëren van innovatieve woon- en leefomgevingen, die met name gezinnen voor de stad kunnen behouden. Heijmans Vastgoed wil daarmee een brug slaan tussen de theorie en de praktijk.
Gouden Piramide voor gebiedsontwikkelingDe Gouden Piramide is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Het thema van 2011 is gebiedsontwikkeling. De prijs wordt toegekend naar aanleiding van één of meerdere gerealiseerde projecten waarvan de totstandkoming en het eindresultaat een toonbeeld zijn van de bijzondere rol die inspirerend opdrachtgeverschap bij het ontwerp- en bouwproces kan spelen. De prijs bestaat uit een trofee en een bedrag van 50.000 euro en wordt jaarlijks toegekend. Daarnaast worden de beste projecten beschreven en geïllustreerd in een boek dat wordt uitgegeven door uitgeverij 010. De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van I&M, BZK, OCW en EL&I. Kijk voor meer informatie op de website van de Gouden Piramide: http://www.goudenpiramide.nl/gouden-piramide-2011.
Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 € 2,7 miljard omzet, bouwen ze aan de ruimtelijke contouren van morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten